Патрульні Запоріжжя по гарячих слідах знайшли викрадений автомобіль та затримали ймовірного зловмисника

У суботу, близько 17-ї години на лінію 102 зателефонував власник автомобіля Газель та заявив про угон. Подія трапилася в Дніпровському районі на вулиці Каховській.

Усі екіпажі отримали орієнтування про незаконне заволодіння транспортним засобом і вирушили на перехоплення. Вже за півгодини в Заводському районі інспектори помітили схожий автомобіль.

На вимогу патрульних про зупинку транспортного засобу, водій не реагував, а навпаки пришвидшив рух. Інспектори почали переслідування втікача. Інший екіпаж заблокував проїзд, що і змусило порушника зупинитись.

Поліцейські затримали 40-а річного керманича та виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Водій пройшов огляд на місці, результат перевищив допустиму норму алкоголю в організмі, більше, ніж в 12 разів.

Охоронці порядку склали на, ймовірного, викрадача протоколи за ст. 130 (Керування ТЗ у стані сп’яніння) КУпАП, за ст. 122-2 (Невиконання вимог про зупинку) КУпАП та винесли постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування ТЗ без реєстраційного документа) КУпАП.

На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу. Слідчі вилучили автомобіль в присутності двох свідків.

В діях громадянина вбачається кримінальна відповідальність за ознаками ст. 289 (Незаконне заволодіння ТЗ) КК України.