Чоловікові, який вдарив столичного патрульного, загрожує кримінальна відповідальність

https://www.facebook.com/patrolpolice.gov.ua/videos/2729169373982187/

Учора, близько 22:30, у Києві, на вулиці Василя Липківського, екіпаж патрульних помітив автомобіль Mercedes, що рухався без увімкненого світла фар, чим порушував ПДР.

На вимогу патрульних, кермувальниця зупинилася та пред’явила документи у додатку “Дія”. Під час спілкування з жінкою інспектори помітили у неї явні ознаки алкогольного сп’яніння. У салоні Mercedes також перебував пасажир, який з самого початку був налаштований агресивно, намагався вчинити сварку та залякати інспекторів своєю посадою.

Патрульні ж не зважали на провокації чоловіка, але згодом від перейшов і до більш рішучих дій: завдав одному з патрульних удару в обличчя рукою та головою.

Поліцейські затримали нападника, а на місце події викликали слідчо-оперативну групу.
Патрульного шпиталізували з діагнозом: забій м’яких тканин обличчя та струс мозку.

Водійка від проходження огляду на стан сп’яніння відмовилася. Патрульні склали на неї протокол за ст.130 КУпАП (Керування у стані сп’яніння) та винесли постанову за ст. 122 (Рух авто без ввімкнених фар у темну пору доби) КУпАП. Автомобіль евакуювали на штрафмайданчик.

Наразі чоловіка, який вдарив поліцейського, затримали в порядку ст. 208 КПК. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.