У Києві запрацювали перші 20 камер фотовідеофіксаціїї дорожнього руху

Відсьогодні у столиці запрацювало 20 камер, ще 30 будуть встановлені у Київській області до 1 травня. Постанови про адміністративні штрафи порушники отримуватимуть уже з 1 травня 2020 року. Про це сьогодні повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час запуску Аналітичного центру безпеки дорожнього руху.

Ці камери встановлені у місцях, де за статистикою у ДТП гинуло і травмувалося найбільше наших громадян

Як зазначив Арсен Аваков, за 28 років незалежності на території України у ДТП загинуло 174 095 осіб та 1 264 657 травмувались в ДТП.

За статистикою 40% ДТП стається через перевищення швидкісного режиму. Автоматичний контроль швидкості буде одним з важливих чинників того, щоб на дорогах країни менше людей гинуло й травмувалося в ДТП.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що статистика смертності на українських дорогах жахлива: “Ситуація на наших автошляхах – це фактично війна всередині країни. Впровадження системи фотовідеофіксації дозволить нам в рази знизити смертність на дорогах. І вже згодом ця система буде працювати по всій країні”.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, як здійснюватиметься контроль дорожнього руху і що очікує на порушників.

“Камера фіксуватиме перевищення швидкості. Після цього ця інформація потраплятиме до автоматичної системи електронної фіксації, де патрульний поліцейський перевірятиме наявність і повноту даних про особу та транспортний засіб, відповідність номерного знаку до марки і моделі транспортного засобу. Також ця система буде додатково допомагати поліції визначати авто, які перебувають у розшуку, та де номерні знаки не відповідають транспортному засобу. Після встановлення усіх даних формуватиметься адмінпостанова, яку через Укрпошту надсилатимуть особі, яка порушила. Цю постанову також можна переглянути в електронному кабінеті водія”, – розповів Олексій Білошицький.

Порушник матиме змогу ознайомитися з фотографією, місцем, часом і навіть подивитися відеозапис, у який саме час його авто перевищило швидкість. Якщо за кермом автомобіля був не сам власник, то він може повідомити тій особі, якій довірив авто, щоб вона сплатила штраф.

Перевірити наявність порушення можна:

1. В електронному кабінеті водія
https://e-driver.hsc.gov.ua
2. На сайті МВС
https://bdr.mvs.gov.ua
3. Надалі в додатку “Дія” та інших
https://apple.co/2uph1gb

У місті Києві вже встановлено 20 приладів за такими адресами:

– вул. Олени Теліги, 39
– Набережне шосе, 4 (навпроти)
– Дніпровська набережна, перехрестя з вулицею Причальна
– вулиця Братиславська, 18
– Чоколівський бульвар, 24
– Північний міст (в напрямку лівого берегу)
– Північний міст (в напрямку правого берегу)
– Броварський проспект. (м. Лівобережна)
– Броварський проспект/ вул. Будівельників
– Південний міст (в напрямку лівого берегу)
– Південний міст ( в напрямку правого берегу)
– проспект Героїв Сталінграда, 25
– проспект Володимира Маяковського, 56
– проспект Володимира Маяковського, 65
– Дружби народів бульвар, 27
– Дружби народів бульвар, 36
– Столичне шосе, 58 в напрямку м. Київ
– Столичне шосе 58, в напрямку м. Обухів
– Харківська площа / проспект Миколи Бажана
– Харківська площа / проспект Миколи Бажана

Нагадуємо, за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більше, як на 20 км/год, передбачений штраф у розмірі 255 гривень, а за перевищення більше, як на 50 км/год — штраф 510 гривень.