У Вінниці водій перевозив людей в нетверезому стані і хотів уникнути за це відповідальності

На вулиці Скалецького автомобіль Volkswagen Crafter порушив правила дорожнього руху – проїхав на забороняючий сигнал світлофора. Це побачили патрульні і подали порушнику сигнал про зупинку. Подія трапилась вранці 7 березня.

Підійшовши до водія, який, до того ж, перевозив кількох пасажирів, інспектори помітили, що він, ймовірно, перебуває в нетверезому стані. Чоловік не захотів проходити перевірку на стан сп’яніння ні на місці зупинки за допомогою алкотестеру, ні в медичному закладі. Натомість очікував, що йому вдасться уникнути адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень.

Пред’являючи документи, він поставив у них грошові кошти в розмірі 2000 гривень. Патрульні тричі попередили чоловіка, що за це існує кримінальна відповідальність, однак його це не зупинило.

Для документування події охоронці порядку викликали слідчо-оперативну групу. Патрульні ж винесли на 47-річного порушника постанову за ч. 2 ст. ст. 122 (проїзд на забороняючий сигнал світлофора) КУпАП та склали протокол за ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП.