У Рівному водій з ознаками наркотичного сп’яніння влаштував перегони з патрульними, але був затриманий

Учора, близько 16-ї години, екіпаж патрульних отримав орієнтування про транспортний засіб Audi водій якого, ймовірно, перевозить речі заборонені в обігу на території України.

За кілька хвилин на перехресті вулиць Романа Шухевича — Андрія Мельника, інспектори помітили вищевказаний автомобіль. Побачивши патрульних, керманич різко збільшив швидкість та поїхав у напрямку вулиці Євгена Коновальця.

Охоронці порядку увімкнули проблискові маячки червоного кольору та подали звуковий сигнал для зупинки. Керманич законну вимогу не виконав, пришвидшив рух, створюючи неодноразово аварійну ситуацію на дорозі, та попрямував у напрямку села Шпанів.

Крім села Шпанів, проїхав і село Великий Олексин. При цьому постійно намагався протаранити службові автомобілі та скинути їх з дороги. Продовжуючи переслідування, транспортний засіб зупинили у Рівному шляхом блокування за допомогою службових автомобілів.

Охоронці порядку водієві подали команду вийти з транспортного засобу, однак він відмовився. Коли у певний момент він трішки відчинив бокові двері, патрульний спробував відчинити їх повністю, однак водій різко їх зачинив та прищемив руку поліцейського.

33-річного жителя села Квітневе затримали застосувавши до нього фізичну силу та спецзасіб кайданки.

Також при спілкуванні у водія патрульні виявили ознаки наркотичного сп’яніння. Чоловік відмовився проходити огляд у присутності двох свідків.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

На керманича патрульні склали ряд адміністративних матеріалів, а саме: протокол за ч.3 ст.130 (двічі протягом року піддавався адміністративному стягненню за керування у стані сп’яніння), ст.122-2 (Невиконання вимоги про зупинку), ч.3 ст.123 (В’їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонений) та винесли постанову за ч.4 ст.126 (керування транспортним засобом, особою, яка позбавлена права керування) КУпАП.