Волинські патрульні відвідали дівчинку Настусю, яку батьки “забули” на холоді на кілька годин

Ця подія трапилась 22 січня, увечері. Тоді луцькі патрульні приїхали на виклик про те, що люди знайшли сусідську дитину, яка кілька годин перебувала на вулиці без нагляду.

Учора інспектори Андрій Бортнік і Тарас Вілівчук, які тоді опрацьовували виклик, вирішили провідати дитину в інфекційній лікарні. Дівчинці привезли іграшки, одяг, печиво, книжки, світловідбивні браслети, якими малеча особливо полюбляє гратися.

Патрульні ледве стримували емоції, побачивши дитину, але погрались з нею, спілкувались та пригадували той вечір, коли все відбулося.

“Ми одразу зрозуміли, що ситуація в цій сім’ї критична і дитину необхідно забирати, тому негайно викликали медиків та наполягли на шпиталізації, – пригадує Андрій Бортнік, – батьків знайшли протягом години, об’їхавши прилеглі території. Сусід, з яким ті розпивали алкогольні напої, вказав, де вони можуть перебувати. Ми приїхали на заправку, а мати з батьком спокійно п’ють каву. Про дитину, яку лишили кілька годин тому саму на вулиці, вони просто… забули”.

Тарас Вілівчук додає, що в цій ситуації дивує позиція сусідів, які знали, в яких умовах проживає дитина, але не повідомляли відповідні служби. “На жаль, такі випадки у нас часті: ми приїжджаємо, а в домі антисанітарія, безлад, діти голодні, батьки нетверезі. Від цього – один крок до вчинення тяжких злочинів. Але такому можна хоч якось запобігати, якщо вчасно сповіщати поліцію, медиків, соціальні служби”, – переконаний поліцейський.

Медики розповіли, що наразі стан дівчинки стабілізувався, адже перші дні вона була збуджена, не відходила від дверей і все кликала маму. До лікарні і мати, і батько навідувались, але їх до дитини не пустили, адже ті мають раніше з’явитись в службу у справах дітей: тут уже вирішують подальшу долю Насті. Поки ж за нею доглядає медперсонал лікарні.

Також повідомили, що дуже багато лучан і інших пацієнтів допомагають дитині та забезпечують усім необхідним. Патрульним також висловили вдячність за їхні добрі серця і проявлену чуйність.

Хочеться, аби доля Настусі склалась добре, а головне наразі – міцного здоров’я дівчинці.