У Вінниці водій маршрутного таксі, будучи під дією наркотиків, перевозив пасажирів

Працівники відділу безпеки дорожнього руху на Барському шосе помітили маршрутне таксі, в якого був забруднений номерний знак, що не дає змоги чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів. Подія трапилась вчора вдень.

Оскільки це є порушенням п. 2.9 (в) ПДР, інспектори зупинили транспортний засіб. Виявилось, що його водій не пройшов щозмінний передрейсовий медичний та технічний огляд. За це патрульні виписали на нього постанову за ч. 9 ст. 133-1 КУпАП.

Крім того, охоронці порядку помітили в чоловіка, який здійснював перевезення пасажирів, ознаки наркотичного сп’яніння: зіниці очей не реагували на світло, а пальці рук тремтіли.

Водієві патрульні запропонували проїхати до медичного закладу для перевірки на стан сп’яніння. Висновок лікаря-нарколога був позитивним – амфетамін та канабіс виявили в організмі 58-річного водія.

Працівники відділу безпеки дорожнього руху склали на нього протокол за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП. Маршрутне таксі евакуйовали на арештмайданчик.