Київ — лідер серед міст, за користуванням водіїв ременями безпеки

За результатами незалежного опитування понад 30 тисяч водіїв, більш ніж 75% з них ігнорують ремені безпеки.

За даними дослідження, лідером рейтингу став Київ – у столиці ременями безпеки користуються 51% водіїв. Також до топ-5 увійшли Черкаси (40%), Львів (37%), Чернівці (34%) та Чернігів (33%) (Дослідження: http://bit.ly/35fqWSV).

Нагадаємо, згідно з Правилами дорожнього руху України, водій зобов’язаний:

п. 2.3в: “на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки”.

За порушення цієї вимог законодавством передбачена адміністративна відповідальність за частиною 5 статті 121 КУпАП, у вигляді штрафу розміром 51 гривня.

Від початку поточного року за це правопорушення столичні патрульні притягнули до відповідальності близько 20 тисяч порушників. Саме контроль та систематичне притягнення порушників до відповідальності призвело до того, що столиця посіла перше місце в рейтингу за користуванням водіїв ременями безпеки.

Пам’ятайте, хоч використання паску пасивної безпеки та мотошолому і не знизить кількість дорожньо-транспортних пригод, але це суттєво зменшить ступінь травмування під час аварій.