У Києві порушник намагався проковтнути зіп-пакет із, ймовірно, забороненими речовинами аби уникнути відповідальності

Учора, близько опівдня, за порушення правил дорожнього руху патрульні зупинили автомобіль BMW. Спілкуючись з водієм, інспектори помітили в останнього явні ознаки наркотичного сп’яніння. Але від проходження огляду на стан сп’яніння, у встановленому законом порядку, громадянин відмовився у присутності двох свідків.

Під час поверхневої перевірки автомобілю, чоловік помітно нервував. А коли інспектори виявили зіп-пакет із порошкоподібною речовиною, ймовірно, наркотичного походження, 24-річний чоловік вирішив його проковтнути, аби таким чином уникнути відповідальності. Для того, щоб чоловік своїми діями не нашкодив собі, патрульні застосували до нього кайданки, після чого чоловік погодився вийняти пакет з роту.

На порушника патрульні винесли постанову за ч.1 ст.126 (Керування транспортним засобом без відповідних документів) та склали протокол за ч.1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у нетверезому стані) КУпАП.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну для подальшого з’ясування обставин цієї події та надання правової кваліфікації.