Розпивання алкоголю або поява в громадських місцях у п’яному вигляді заборонені законом

Лише за минулі вихідні та початок цього робочого тижня столичні патрульні виявили, припинили та оформили близько 100 таких правопорушень.

Так, до прикладу, вчора, в одному з супермаркетів міста, покупець, перебуваючи з явними ознаками алкогольного сп’яніння, лаявся, чіплявся до продавців та нецензурно висловлювався. На зауваження охоронника магазину не реагував та продовжував поводити себе агресивно. Зі слів громадянина, він прийшов за «добавкою» і його нічого не зупинить.

Патрульні, які прибули на місце події врегулювали конфлікт. Зважаючи на те, що чоловік своєю поведінкою ображав людську гідність та громадську мораль, патрульні винесли на порушника постанову за ч.1 ст. 178 КУпАП.

Звертаємо вашу увагу, що розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, тягне за собою адміністративну відповідальність та передбачає одне з таких стягнень — попередження, штраф від 17 до 136 гривень, громадські/виправні роботи, а також адміністративний арешт.

Слід зазначити, що нетвереза людина на вулиці — це потенційна жертва, щодо якої може бути вчинене адміністративне чи кримінальне правопорушення.