Community policing: небайдужі херсонці повідомили про нетверезого водія таксі

Учора близько 11-ї години ранку патрульні отримали виклик про ДТП без травмованих на вулиці Льва Толстого. Заявники – двоє небайдужих херсонців – повідомляли про те, що автомобіль Chery Amulet однієї зі служб таксі міста здійснив наїзд на огородження, а потім поїхав із місця. Зі слів громадян, водій був напідпитку.

Указаний транспортний засіб інспектори помітили й зупинили на цій же вулиці. У чоловіка за кермом поліцейські дійсно помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Він відмовився пройти огляд у встановленому законом порядку за допомогою алкотесту «Драгер» на місці або в медичному закладі. Також громадянин не мав водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а факт ДТП не підтвердився, оскільки матеріальних збитків охоронці порядку не зафіксували.

Патрульні склали на 48-річного херсонця адмінматеріали за ст. 126 (Керування без відповідних документів) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Його ж автомобіль інспектори евакуювали на арештмайданчик.

По цьому порушник почав поводитись агресивно, він висловлювався в бік інспекторів нецензурною лексикою, на зауваження не реагував. Тож охоронці порядку затримали його й доправили до Корабльного відділення поліції. Там патрульні склали на нього ще один протокол – за ст. 173 (Хуліганство) КУпАП.

Цього разу двоє небайдужих містян допомогли патрульним припинити нетверезу поїздку, яка могла закінчитись трагедією. За це ми їм щиро вдячні.