Діти викликати патрульних на чоловіка, який вигнав їх з дитячого майданчика

На проспекті Свободи у Києві невідомий чоловік вигнав декількох дітей віком 10-14 років з дитячого майданчика. Одна з дівчаток пригадала алгоритм дій в таких ситуаціях, про який їй розповідали в школі, та відразу зателефонувала у поліцію. Юна заявниця також повідомила, що у чоловіка були із собою невідомі речовини та шприц.

Прибувши за вказаною адресою, інспектори виявили громадянина, схожого за описом. Його поведінка одразу здалась підозрілою, тому патрульні провели поверхневу перевірку чоловікові під час якої виявили у нього, ймовірно, наркотичні речовини. Далі на місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

Ми дякуємо дітям за проявлену громадянську позицію та пишаємося, що учні дослухаються до порад, які вони чують на спільних уроках з шкільними офіцерами поліції.

Ця історія якнайкраще показує результати щоденної роботи проєкту “Шкільний офіцер поліції”— одного з найпотужніших напрямків взаємодії патрульної поліції та громади, яка включає в себе співробітництво загальноосвітніх навчальних закладів з управліннями патрульної поліції по території всієї України. Систематична профілактика допомагає створити безпечне дитяче середовище та навчає, як потрібно правильно діяти у небезпечних ситуаціях.