Українська делегація представниць правоохоронних органів взяла участь у 57-й щорічній Міжнародній конференції жінок-поліцейських

До складу делегації входять і патрульні, а очолила її заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Понад 700 учасників та учасниць із 43 країн зібралися у місті Анкоридж, США, на одну з найбільших міжнародних професійних подій у правоохоронній сфері.

Тема цьогорічної конференції “Менторство для нового покоління” є надзвичайно актуальною для сектору безпеки України.

Протягом 4 насичених тренінгових днів представниці Асоціації беруть участь в обговоренні питань гендерної рівності, менторства, жіночого лідерства, можливостей для навчання, особистісного розвитку та побудови кар’єри.

Під час навчальних сесій учасники мають змогу почерпнути досвід колег щодо інноваційних підходів у роботі поліції, ефективної взаємодії з громадою, практик переговорів, протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому насиллю та низки вузькоспеціалізованих тем, про які розповідають досвідчені правоохоронці з усього світу.

Дякуємо нашим партнерам — Agriteam Canada, Police Training Assistance Project (PTAP) та ICITAP, завдяки яким маємо честь бути присутніми на заході такого масштабу.

Впевнені, що знання і досвід, які учасниці Асоціації привезуть до України, стануть великою рушійною силою у розвитку ґендерної політики та забезпеченні рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах нашої держави.

Зазначимо, що Міжнародна асоціація жінок в поліції була (IAWP) створена в 1915 році в США. Вона є всесвітньою професійною організацією для жінок, які перебувають на службі в поліції. Її завдання полягає в зміцненні, об’єднанні та підвищенні спроможності жінок на службі в поліції в усіх державах світу. На сьогодні IAWP представлена у 26 регіонах світу. Україна входить до Регіону 15 IAWP – Центральна та Східна Європа. Українська асоціація представниць правоохоронних органів доєдналась до IAWP понад року тому.