Патрульні Києва систематично виявляють водіїв з “липовими” документами та авто з підробними номерами вузлів та агрегатів

Нещодавно, патрулюючи на Повітрофлотському проспекті, поліцейські зупинили автомобіль Nissan за порушення правил дорожнього руху. Незважаючи на невеликий розмір штрафу за вчинене ним правопорушення, водій дуже сильно нервував.

Під час перевірки документів, інспектори помітили, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу має явні ознаки підробки: невідповідність матеріалу бланку документа, відсутність мікрошрифтів, водяних знаків, відсутність перфорації дублюючого тексту.

Також, під час перевірки номерів агрегатів автомобіля, яка здійснюється відповідно до п.2.4б ПДР України, поліцейські помітили явні ознаки підробки вузлів агрегатів та невідповідність записів номерів агрегатів зазначених у реєстраційному документі цієї автівки із базами даних МВС.

📋 Нагадуємо, відповідно до п.2.4б ПДР України: “На вимогу поліцейського водій повинен дати можливість перевірити номери агрегатів і комплектність транспортного засобу”

Патрульні склали на водія постанову за ч.1 ст.122 КУпАП (порушення вимог дорожніх знаків) за вчинене ним порушення ПДР та викликали на місце слідчо-оперативну групу для подальшого з’ясування обставин та перевірки виявлених ознак підробки.

Звертаємо вашу увагу, що за підробку документів та вузлів і агрегатів автомобіля передбачена кримінальна відповідальність.

📌Стаття 290 ККУ:
Знищення, підробка або заміна ідентифікаційного номера, номерів двигуна, шасі або кузова, або заміна без дозволу відповідних органів номерної панелі з ідентифікаційним номером транспортного засобу;

📌Стаття 358 ККУ:
Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів.

З початку поточного року столичні патрульні виявили понад 100 автомобілів з підробними номерами вузлів та агрегатів та понад 250 “липових” документів.