Патрульні Києва проводять профілактичні заходи, щоб попередити порушення правил паркування поблизу шкіл

З початком нового навчального року в столиці патрульні фіксують появу сезонного правопорушення — порушення правил паркування поблизу шкіл міста. Спостерігається ранковий час пік вчинення цього правопорушення з 8:15 до 8:40 та обідній — з 13:00 до 14:00.

Через неправильне паркування виникають затори, через що утруднюється проїзд транспортних засобів, а також створюється небезпека для пішоходів. ПДР чітко визначає перелік місць, де заборонена стоянка та зупинка транспортних засобів.

За порушення правил паркування передбачена адміністративна відповідальність. Відповідно до чинного законодавства, у більшості випадків, порушникам загрожує штраф у розмірі 255 гривень, якщо ж їх транспортні засоби суттєво заважають дорожньому руху — 510 та у разі якщо водія немає на місці правопорушення, його автомобіль можуть евакуювати.

З метою профілактики вчинення цього правопорушення патрульні провели ряд заходів, зокрема відвідали шкільні батьківські збори та флешмоб “Попереджаються діти”.

Якщо ви стали очевидцем правопорушення — повідомте про це на службу 102, щоб патрульні виїхали на місце події задля належного реагування.

Закликаємо водіїв бути законослухняними та не наражати на небезпеку пішоходів, серед яких більшість — це учні школи, а також не створювати незручності іншим водіям.