Всесвітній день запобігання самогубствам: патрульні рятують людей, які вирішили покінчити з життям

Всесвітній день запобігання самогубствам

Близько 800 тисяч людей щороку вчиняють це з собою… Неосяжна цифра, коли йдеться про людські життя. Набагато більша кількість тих, хто намагається скоїти самогубство, але їх вдається врятувати. Потому лишаються зламані долі й покалічені душі, біль у серці й думки про те, що не помітив вчасно, не встигнув зарадити, не поговорив про болюче й важливе.Щороку патрульні України рятують сотні людей, які опиняються за крок від смерті, через власне бажання піти з життя. Сьогодні, у Всесвітній день запобігання самогубствам, і кожного дня, будьте пильними до своїх близьких, не пройдіть повз, якщо бачите, що людина опинилася в біді. У найкритичніший момент схопити за руку, підібрати потрібні слова чи просто опинитися поруч з тим, хто цієї миті зневірився і не може знайти вихід із ситуації — це важливо. Важливо почути, зрозуміти й допомогти.Життя дається кожному лише раз. Цінуйте його і пам'ятайте, що поруч завжди є хтось, кому ви потрібні.*статистика ВООЗ: https://bit.ly/2Vx4aAG

Опубліковано Патрульна поліція України Понеділок, 9 вересня 2019 р.

Близько 800 тисяч людей щороку вчиняють це з собою. Неосяжна цифра, коли йдеться про людські життя.

Набагато більша кількість тих, хто намагається скоїти самогубство, але їх вдається врятувати.

Потому лишаються зламані долі й покалічені душі, біль у серці й думки про те, що не помітив вчасно, не встигнув зарадити, не поговорив про болюче й важливе.

Щороку патрульні України рятують сотні людей, які опиняються за крок від смерті, через власне бажання піти з життя.

Сьогодні, у Всесвітній день запобігання самогубствам, і кожного дня, будьте пильними до своїх близьких, не пройдіть повз, якщо бачите, що людина опинилася в біді.

У найкритичніший момент схопити за руку, підібрати потрібні слова чи просто опинитися поруч з тим, хто цієї миті зневірився і не може знайти вихід із ситуації — це важливо. Важливо почути, зрозуміти й допомогти.

Життя дається кожному лише раз. Цінуйте його і пам’ятайте, що поруч завжди є хтось, кому ви потрібні.

*статистика ВООЗ: https://bit.ly/2Vx4aAG