Перший в Україні дитячий табір з патрульними поліцейськими “Вартові безпеки”: як це було

Ми довго та відповідально готувалися, щоб у затишній місцині біля моря на Донеччині зібрати разом 40 дітей з 19 областей України.

Пройти тижневий курс підготовки, щоб стати юними помічниками патрульних — що може бути крутіше?

Нудьгувати й справді не доводилося. Кожен день був насичений найрізноманітнішими активностями.

Зранку зарядка з патрульними на березі моря, далі заняття з надання домедичної допомоги, правові заняття, а також тактична підготовка від справжніх інструкторів та шкільних офіцерів поліції. У другій половині дня безпекові заняття, перегляди тематичних фільмів, спортивні змагання.

Незабутньою стала можливість побувати в гостях у воїнів полку “Азов”, де наші юні помічники дізналися більше про щоденне життя військових та познайомились зі справжньою військовою технікою.

Учасники навчилися створювати проєкти на користь громади, приміряли на себе круте спорядження від патрульних роти ТОР та дізналися більше про їхню службу.

А вечірні посиденьки з поліцейськими наприкінці кожного дня виявилися надзвичайно душевними, адже діти ділилися пережитим досвідом боротьби з булінгом на чудовій театралізованій виставі, яка відома як форум-театр.

Програма святкового закриття таборування була насичена та надзвичайно емоційна. Крутим завершальним акордом навчальної програми став квест від патрульних. Діти закріпили засвоєні знання та від душі повеселилися, знайшли скарб та купу пам’ятних подарунків.

На святковому шикуванні діти отримали сертифікати, які засвідчують, що вони вже не просто учасники табору, а справжні помічники поліцейських — вартові безпеки.

Ми не можемо передати емоції дітей від усього, що відбувалося, але хочемо поділитися з вами світлинами. У них – крута атмосфера табору та щирий дитячий захват!