Патрульні на захисті прав та інтересів неповнолітніх

Учора інспектори відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції у місті Києві спільно з представниками служби у справах дітей, провели черговий профілактичний рейд щодо перевірки сімей, де проживають діти, які опинились у складних життєвих обставинах.

Мета таких рейдів – виявлення порушень з боку батьків, насамперед, в ухилянні від виконання своїх батьківських обов’язків та не створенні належних умов щодо утримання дітей.

Так, поліцейські та співробітники соціальних служб здійснюють перевірку житлово-побутових умов проживання, харчування, та навчання діток. Особливу увагу інспектори звертають на забезпечення захисту прав, свобод та законних інтересів дітей та попередження будь-яких форм насильства в сім’ї,

З батьками кожної із перевірених сімей патрульні провели профілактичні бесіди на тему: “Відповідальне батьківство”, які спонукають до створення та забезпечення належних умов, які б сприяли всебічному розвитку дитини.

Також інспектори поспілкувалися з дітками щодо ведення здорового способу життя та наслідків, які можуть спричинити вживання алкогольних й наркотичних засобів.

Якщо вам відома інформація щодо порушення прав дитини та не виконання батьками їхніх батьківських обов’язків — відразу звертайтесь на службу 102.