Понад 500 родин отримали квартири за 4 місяці роботи програми по забезпеченню житлом поліцейських та рятувальників.

Лише за 4 місяці, з травня по серпень 2019 року, коли програма повноцінно запрацювала, 26 родин патрульних поліцейських придбали омріяне житло.

Патрульна поліцейська управління патрульної поліції в Рівненській області Богдана Петровська сьогодні на власному прикладі показала, що ця програма справді діє. Адже вона разом з чоловіком і трьома дітками уже отримали житло в лізинг і проживають у власній трикімнатній квартирі та навіть здійснили ще одну мрію — завели собаку.

Планується, що до кінця року кількість родин, які отримають житло в лізинг, серед поліцейських та рятувальників збільшиться ще на 1000. Також міністр зазначив, що кожен п’ятий учасник програми має статус учасника АТО, а більшість з сімей, 75 %, які отримали житло, мають в родині дітей.

“Це зміцнить професійну мотивацію у щоденній роботі та особистому розвитку. Мета – міцна, чесна, компетентна та справедлива правоохоронна система, яка, по суті, є основою, якості життя людей”, — додав Арсен Аваков.

Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив: “Цей проєкт, мабуть, один із найкращих в Національній поліції в ракурсі соціальної забезпеченості поліцейських. Тепер поліцейські вважають себе більш захищеними. Їхні сім’ї задоволені цим, це укріплює роботу поліції, і це – один із найкращих соціальних факторів”.