Їхав чи не їхав: жителі будинку повідомили патрульним Києва про нетверезого водія та самостійно спробували його зупинити

https://www.facebook.com/kyivpatrol/videos/714323638997047/

Нещодавно на службу 102 надійшов виклик, що у дворі будинку на вулиці Генерала Наумова їздить нетверезий водій. Зі слів заявника, він, спільно з іншими мешканцями будинку, намагається заблокувати рух автомобіля Audi, за кермом якого сидить нетверезий водій. Очевидці події фіксували це на камери своїх телефонів.

На місці події заявник розповів патрульним, що водій Audi під час спроби виїхати з двору ще й здійснив наїзд на бордюр. Побачивши авто патрульних, кермувальник та пасажирка швидко вийшли з автомобіля та спробували покинути місце події. Поліцейські наздогнали чоловіка та попросили його повернутись назад до свого транспортного засобу.

Інспектори відібрали письмові пояснення в усіх очевидців події, які чітко зазначили, що саме цей чоловік, якого наздогнали патрульні, перебуває з ознаками алкогольного сп’яніння й щойно керував транспортним засобом.

Ймовірний порушник свою вину не визнав. Чоловік розповів свою версію подій та зауважив, що дійсно вживав алкоголь, але автомобілем не керував.

На підставі письмових показів свідків інспектори склали на ймовірного водія протокол за ч.1 ст.130 КУпАП (Керування в стані сп’яніння) та передали його на розгляд до суду, який і має об’єктивно розібратись у цій ситуації та встановити чи дійсно цей чоловік керував автомобілем.