Одеські патрульні презентували “П’яні окуляри” у сервісному центрі МВС

Вчора, 17 травня, у рамках проекту “Випробуй у безпеці” офіцери поліції завітали до одного із сервісних центрів МВС, щоб продемонструвати так звані “П’яні окуляри”. Drunk Busters Goggles є одним з основних інструментів тренінгу: вони імітують вплив алкоголю на поведінку людини та допомагають усвідомити й уникнути ризиків керування у нетверезому стані.

Приміряти “п’яні окуляри” було цікаво не лише новачкам, їх охоче вдягали і досвідчені водії. На відміну від перших, вони спочатку сприймали такі окуляри доволі скептично, мовляв: “Ок, зображення гірше, але мозок насправді тверезий, так що реакція в мене все одно не притуплена!”

Та все ж вони переконуються у тому, що насправді із викривленим зображенням не можуть діяти так, як зазвичай. Пройтися прямою лінією ще ніби можна, а от із хвилястою – виникають труднощі. Доторкнутися до пальця інспектора теж виявляється складним завданням.

Як показує іноземна практика, окуляри Drunk Busters Goggles дійсно підвищують культуру та відповідальність водіїв за пасажирів та інших учасників дорожнього руху.