Стартував 5-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху

З 6 по 12 травня Україна долучається до проведення профілактичних заходів у рамках 5-го Глобального тижня безпеки дорожнього руху ООН, який цього року присвячений лідерству та має гасло “Лідерство в галузі безпеки дорожнього руху”.

Участь у прес-конференції з нагоди початку Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху взяв перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький .

Він представив статистику ДТП за 2019 рік, окреслив їхні причини, а також визначив основні напрямки роботи патрульної поліції у цьому напрямку, зокрема, в рамках Тижня безпеки дорожнього руху.

“Прискіплива увага, що приділяється цій проблематиці — не випадкова. Цифри говорять самі за себе. За 4 місяці 2019 року сталося 47 445 ДТП, з них 6 307 — з постраждалими, у яких 822 людини загинуло і 7 804 було травмовано.

Серед причин ДТП найбільш розповсюджені — перевищення швидкості (35%), порушення правил маневрування (20%), порушення правил проїзду пішохідних переходів (8 %), а також порушення правил проїзду перехресть і недотримання дистанції (по 7 %).

Окремо хотілось би виділити ДТП з пішоходами, оскільки вони складають 42% від загальної кількості ДТП з потерпілими та 45% від кількості ДТП з летальними наслідками. І саме тому цього року ми приділяємо основну увагу саме цій проблематиці: з 26 квітня по 12 травня за наказом Голови Національної поліції проводяться невідкладні заходи щодо поліпшення ситуації у сфері дорожнього руху, з 1 квітня по 30 червня проводиться комплекс заходів за умовною назвою “Пішохід”.

В рамках цих комплексів заходів патрульна поліція зосереджує увагу як на контролі (тобто відпрацюванні порушень), так і на превентивних заходах, що мають на меті підвищення правосвідомості громадян. На даний момент за період з 1 квітня проведено вже більше 500 зустрічей з батьками, 256 уроків у загальноосвітніх навчальних закладах, безліч робочих зустрічей із усіма учасниками превентивної діяльності у сфері безпеки дорожнього руху”, – зазначив Олексій Білошицький.