Відбулася відеоселекторна нарада щодо забезпечення безпеки під час святкування Великодня

Підготовка до святкування Великодня, забезпечення безпеки на автошляхах у зв’язку з підвищенням кількості автотранспорту на період травневих свят, пасажирських перевезень, а також публічної безпеки під час масових заходів — про це йшлося сьогодні під час відеоселекторної наради у Національній поліції України.

За словами заступника голови Національної поліції—керівника патрульної поліції Олександра Фацевича, з 27 квітня на період святкування Великодня, травневих свят і поминальних днів підрозділи Нацполіції переходять на посилений варіант несення служби. Відтак органи поліції забезпечать обстеження релігійних споруд, а також наблизять до них патрульні наряди. Водночас поліція нестиме службу поблизу місць відпочинку громадян.

Особливу увагу під час наради приділили питанню забезпечення безпеки на автошляхах у зв’язку зі збільшенням транспортного потоку, зокрема, в частині нерегулярних пасажирських перевезень. Адже під час свят підвищиться кількість транспорту на дорогах.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів про ситуацію на автошляхах України й зазначив, що за січень-березень 2019 року на території країни зареєстровано 35 211 ДТП. Серед них 4476 ДТП з постраждалими, у яких загинуло 604 особи. Він наголосив, що значна кількість ДТП з постраждалими трапляється за наступним видами автопригод: наїзд на пішохода, зіткнення та наїзд на перешкоду.

“Наразі триває проходить комплекс заходів “Пішохід”, головна мета яких — запобігання загибелі та травмуванню пішоходів на дорозі. Також з 6 по 12 травня проходитиме 5-й Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Усі ці заходи спрямовані на профілактику аварійності, зокрема, на пасажирському транспорті, зниження тяжкості її наслідків та дотримання водіями і пішоходами вимог ПДР”, — зауважив Олексій Білошицький.

Як зазначив Олександр Фацевич, на сьогодні на 75 ділянках доріг державного значення патрульною поліцією здійснюється контроль за дотриманням водіями швидкісних режимів за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCam. Він наголосив на тому, що необхідно активізувати роботу щодо використання цих приладів та посилити контроль за дотриманням водіями встановлених обмежень швидкості.