Відтепер страховий поліс можна пред’являти з екрану ґаджета

Завдяки спільним зусиллям та проробленій роботі МВС та Національної поліції, зокрема Департаменту патрульної поліції, та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг 27 березня 2019 року Уряд ухвалив зміни до пункту 2.1. ПДР постановою № 258.

Тепер водій матиме змогу пред’явити страховий поліс на телефоні, планшеті чи іншому пристрої. Але поліцейський під час цього перевірятиме його дійсність за допомогою спеціального логістичного пристрою.

Зміни до ПДР полягають у викладенні підпункту “ґ” в новій редакції, а саме: “чинний страховий поліс (страховий сертифікат “Зелена картка”) про укладення договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов’язкового страхування у візуальній формі страхового поліса (на електронному або паперовому носії), відомості про який підтверджуються інформацією, що міститься в єдиній централізованій базі даних, оператором якої є Моторне (транспортне) страхове бюро України.

Водії, які відповідно до законодавства звільняються від обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на території України, повинні мати при собі відповідні підтвердні документи (посвідчення);”.