У Краматорську нетверезий водій втікав від патрульних, вчинив ДТП, а потім пропонував неправомірну вигоду

Сьогодні вночі на вулиці Парковій патрульні помітили транспортний засіб, що рухався без підсвітки номерного знаку. За порушення ПДР патрульні подали водієві сигнал про зупинку, але вимогу інспекторів водій проігнорував. Далі – лише додав швидкості та почав втікати.

Втікаючи від поліцейських, водій втратив керування та наїхав залізобетонний блок. Водночас сам кермувальник не постраждав.

Під час бесіди та оформлення адмінматеріалів патрульні помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння: запах алкоголю, нечітка мова та підозріла поведінка вказували на те, що чоловік може бути п’яним. Тест на стан сп’яніння показав 1, 37 проміле алкоголю, що майже у 7 разів перевищує допустиму норму.

Розуміючи, що вищевказані правопорушення тягнуть за собою покарання, громадянин запропонував патрульним неправомірну вигоду у розмірі 200 американських доларів за непритягнення до відповідальності. На місце інспектори викликали слідчо-оперативну групу.

Як наслідок, на нічного “гонщика” поліцейські склали протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП), протокол за ст. 130 (Керування в нетверезому стані) постанову за ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУаАП.

Обставини пропозиції неправомірної вигоди будуть з’ясовувати слідчі.