В Івано-Франківську 6 екіпажів поліцейських наздоганяли нетверезого водія

Як згодом пояснив правопорушник, не чув, що його переслідують.

Сьогодні опівночі патрульні отримали повідомлення, що екіпажі Богородчанського відділення поліції переслідують автомобіль Mercedes — його водій не зупиняється на вимогу й тікає в напрямку Івано-Франківська.

Одне з патрульних авто направили до Крихівців. Погоня тривала вулицями Довженка, Чорновола і Сахарова. Там водій позашляховика об’їхав службовий автомобіль, який перекрив дорогу, і ледь не протаранив другий. Далі порушник втікав по вулицях Бандери, Незалежності, Лепкого, Василіянок й, зрештою, на перехресті з вулицею Дністровською його заблокували.

Усього порушника переслідували два екіпажі з Богородчан, та чотири екіпажі патрульної поліції Івано-Франківської області — всі автомобілі рухалися з увімкненими проблисковими маячками синього та червоного кольорів і звуковими спецсигналами. Завдяки злагодженій роботі порушника затримали.

Коли водій Mercedes вийшов з автомобіля, то був здивований такою увагою до себе. “То хіба мене наздоганяли? Я не чув, хлопці!”, — намагався пояснити свою поведінку чоловік.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, проте огляд пройти відмовився. На чоловіка поліцейські склали протоколи за ст. 122-2 (Невиконання вимоги про зупинку) і ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Водія від керування транспортним засобом відсторонили.