Напад на таксиста у Києві та заволодіння авто: патрульні оперативно затримали ймовірного зловмисника

Учора ввечері спецлінії 102 надійшов виклик про незаконне заволодіння авто на вулиці Оболонській. Заявник розповів патрульним, що працює таксистом, й отримав замовлення на вулицю Білицьку. Там він забрав двох пасажирів, а коли привіз їх на вказану адресу, один з хлопців накинув зашморг таксистові на шию, а інший — бризнув в очі сльозогінною речовиною та погрожував пістолетом. Після цього водій вискочив з авто, а коли отямився — ні його автомобіля Аudi, ні чоловіків на місці вже не було. Потерпілий зміг надати детальний опис зловмисників.

Інспектори викликали на місце слідчо-оперативну групу, а орієнтування на вказаний транспортний засіб передали іншим екіпажам міста.

За 20 хвилин патрульні виявили вказаний автомобіль на перетині вулиць Кирилівської та Петропавлівської, й одразу почали його переслідувати. Уже на перехресті вулиць Копилівської та Петропавлівської охоронцям порядку вдалося заблокувати транспортний засіб Аudi. Одразу після зупинки з авто вискочив один чоловік і кинувся навтьоки. Втікаючи, він викинув 2 телефони та предмет, схожий на пістолет.
Іншого чоловіка — водія, патрульним вдалося затримати. Він мав явні ознаки алкогольного сп’яніння й не надав інспекторам жодних документів.

Патрульні склали на порушника адмінматеріали за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.

Затриманого передали слідчим. Також вдалося встановити особу спільника затриманого та адресу, за якою він проживає. Надалі справою займаються слідчі.