Відбулася перша щорічна конференція Української Асоціації Представниць Правоохоронних Органів (УАППО)

Забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах України — такою була тема першої щорічної конференції Української Асоціації Представниць Правоохоронних Органів (УАППО), яка відбулася сьогодні у Києві.

Під час заходу учасники дізналися про розвиток жіночого лідерства, сприяння рівності в правоохоронних органах та проблеми в подоланні гендерних стереотипів у суспільстві.

Заступниця Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук зазначила, що Асоціація є платформою, яка надає можливість створювати в суспільстві керівників, що впроваджують політику гендерної рівності.

“Дуже важливо не ділити цей світ на чоловічу та жіночу частини. Майбутнє покоління повинно зростати в неупередженому середовищі. Гендерна приналежність не повинна стати перешкодою для реалізації людини в цьому світі”- резюмувала Тетяна Ковальчук.

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції, Голова УАППО Катерина Павліченко наголосила, що для членів Асоціації важливо самовдосконалюватися, переймати новий досвід, знання та розширювали свої можливості, а УАППО всіляко цьому сприятиме.

Під час заходу жінки, які обіймають керівні посади в правоохоронних органах, розповіли про бар’єри й можливості, з якими вони стикаються.

Також перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький ділився досвідом про створення рівних умов для чоловіків та жінок у патрульній поліції.

“У патрульні поліції служать майже 25 відсотків жінок і це досягнення, яким ми пишаємося. Для нас є важливим прийняття на службу жінок. Ми створюємо умови, де стосунки побудовані на партнерстві, щоб жінка відчувала, що працює в команді. Жінки в патрульній поліції знають, що кар`єрному росту вони завдячують своїм знанням та заслугам, а наша задача — дати можливість їх розвивати” — зазначив Олексій Білошицький.