Відбувся п’ятий ювілейний випуск слухачів Академії патрульної поліції

Сьогодні, 19 жовтня, завершив навчання ще 71 слухач Академії патрульної поліції. Випускники направляться на службу до 12 областей України й вже завтра заступлять на своє перше чергування.

Урочисті заходи проходили за участі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заступника державного секретаря США Кірстен Медісон, голови Національної поліції Сергія Князєва, заступника голови Національної поліції Олександра Фацевича.

Під час церемонії до присутніх звернувся міністр внутрішніх справ Арсен Аваков: “Довіра громадян – ключовий показник успішності реформи правоохоронного органу. Я хочу, щоб кожен з вас це запам’ятав. Не ошукайте цю довіру. Основне завдання Академії патрульної поліції – навчити, виховати та підготувати нового українського поліцейського”.

Навчалися патрульні протягом 4 місяців й опановували такі важливі дисципліни, як тактична та вогнева підготовки, захист життя та здоров’я поліцейського, кримінальне право, курс з ефективної комунікації та безпечного керування автомобілем.

За час свого існування Академія патрульної поліції вже забезпечила первинну підготовку 349 патрульних.

Подякував іноземним партнерам та привітав поліцейських з успішним завершенням навчання голова Національної поліції Сергій Князєв: “Завдяки допомозі урядів Канади та США ми змогли запровадити новий навчальний заклад для поліцейських. Це – великий крок на шляху до якісної підготовки чесного, професійного, самовідданого українського патрульного поліцейського”.

“Ми пишаємося, що є причетними до заснування Академії патрульної поліції. Україна заслуговує, щоб мати найкращі поліцейські підрозділи, зокрема, патрульну поліцію”, – зазначила заступник державного секретаря США Кірстен Медісон.