Сьогодні у Києві відбувся форум “Ґендерна політика МВС: Рівні можливості кожному”

Захід організований за ініціативи МВС України, під егідою УАППО (Українська асоціація представниць правоохоронних органів) та за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук зазначила: “Мета форуму — надихнути одне одного, підняти проблемні питання та знайти шляхи їх вирішення. Ми хочемо, щоб на всіх щаблях системи внутрішніх справ люди зрозуміли, що політика рівних можливостей — фундаментальна основа діяльності МВС”.

Участь у форумі взяв і перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький: “Від початку створення, жінки у патрульній поліції складали понад 25% особового складу. Нині у підрозділі багато керівників-жінок на ключових посадах. Жінки виконують різні завдання на рівні з чоловіками, вони надійні напарники та поліцейські”.

Також він зазначив, що у питаннях призначення на керівні посади, у патрульній поліції немає порівняння жінка це чи чоловік. Завжди розглядають кандидатів, зважаючи лише на професійні якості.

“Своїми діями й світоглядом ми показуємо приклад, як потрібно підходити до цього питання”, — резюмував Олексій Білошицький.