З 8 жовтня патрульна поліція почне використовувати пристрої вимірювання швидкості TruCam

В Україні з 8 жовтня 2018 року в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні поліцейські почнуть використовувати засоби для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів – портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

Патрульна поліція буде використовувати TruCam лише на ділянках автодоріг із дорожніми знаками, що повідомляють про фото- відео фіксування порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов’язаних з перевищенням швидкості, як у містах так і на дорогах міжнародного значення.

В місцях фіксації порушень швидкісного режиму також будуть знаходитися службові транспортні засоби з увімкненням маячків синього кольору в обов’язковому порядку.

Протягом першого тижня патрульна поліція буде використовувати TruCam у пілотному режимі з метою профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

З метою запобігання зловживань та корупційних ризиків, портативний пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних.

Також служба моніторингу Департаменту патрульної поліції буде контролювати кількість складених адміністративних матеріалів та кількість збережених відео.