Професіонали, загартовані війною: рівненські патрульні затримали невідомого, який погрожував підірвати предмет, схожий на гранату

Опубліковано Євгенієм Жуковим Четвер, 27 вересня 2018 р.

Поліцейські чи не щодня виявляють незаконний обіг зброї та вибухівки. Такі відпрацювання — завжди ризик для життя й здоров’я як патрульних, так громадян.

Саме така подія трапилась сьогодні у Рівному: близько 3-ї години ночі на вулиці Коперника патрульні помітили підозрілого чоловіка. Той рухався на велосипеді й, побачивши патрульних, почав тікати. Інспектори негайно кинулись за ним та швидко наздогнали.

Раптом чоловік дістав предмет, схожий на бойову гранату й, витягнувши запобіжне кільце, почав погрожувати її підірвати.

Інспектори — Микола Харук та Валентин Кучерук — зреагували миттєво: відступили на безпечну відстань і почали перемовини зі зловмисником. Чоловік не йшов на контакт і поводився агресивно. Під час перемовин патрульним вдалось відволікти зловмисника. Відтак Валентин Кучерук збив з ніг чоловіка, зафіксувавши гранату в його руці. А Микола цієї миті блискавично забрав у зловмисника гранату та утримував, доки не переконався, що вона нікому не зашкодить.

Інспектори затримали чоловіка та викликали на місце вибухотехніків і слідчо-оперативну групу.

Обидва патрульні брали участь у бойових діях на сході нашої країни, а зараз несуть службу у лавах Патрульної поліції та захищають спокій громадян на мирній території.

Дякуємо за службу!