Запорізькі патрульні затримали чоловіка за пропозицію неправомірної вигоди

Учора близько 14-ї години на стаціонарному посту інспектори зупинили автомобіль ВАЗ за порушення ПДР. У водія патрульні помітили явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, відсутня реакція на світло, сповільнена рухливість, незв’язна мова.

Згідно зі ст. 34 ЗУ “Про Національну поліцію” патрульні провели поверхневу перевірку чоловіка й виявили у нього речовину, схожу на наркотичну. Громадянин пояснив, що це амфетамін, який він придбав для власного вживання.

Аби уникнути відповідальності за скоєне правопорушення водій запропонував патрульним хабара. Інспектори неодноразово попереджали чоловіка про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, однак той наполягав на своєму. Чоловік дістав 5 тисяч гривень та поклав гроші в журнал, який поліцейський тримав в руках.

Патрульні затримали водія та для фіксації події викликали на місце слідчо-оперативну групу. У діях 23-річного чоловіка вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Грошові кошти вилучено й долучено до матеріалів справи. Також вилучено та направлено на експертне дослідження, ймовірно, наркотичну речовину. Надалі у справі розбиратимуться слідчі.