У Києві завершився спеціальний курс підготовки інструкторів патрульної поліції з водіння мотоциклів

Сьогодні, 23 серпня, відбулося вручення сертифікатів про проходження курсу підготовки інструкторів з управління поліцейським мотоциклом.

Ці навчання стали можливими завдяки Канадській Поліцейській Місії в Україні у партнерстві з Проектом підтримки підготовки поліцейських (РТАР). Їхньою головною метою було покращення вмінь поліцейських ефективно реагувати на потреби громади, зокрема, у випадках дорожніх пригод.

Головні інструктори Канадської Поліцейської місії в Україні провели два тритижневі курси для шістнадцятьох поліцейських. Слухачів навчали техніці точного водіння, правильного виконання різноманітних точних маневрів на низькій швидкості, а також безпечній експлуатації мотоциклів за різних погодних умов та дорожніх поверхонь.

Також протягом курсу інспектори засвоювали тактику дій під час охорони публічної безпеки, дорожнього руху та масових заходів.

Начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков подякував нашим канадським партнерам і колегам за постійну підтримку. Він наголосив, що такий курс є надзвичайно важливим для патрульних поліцейських, адже нові інструктори вже наступного року навчатимуть патрульних, які пересядуть з автомобілів на мотоцикли та з новими можливостями забезпечуватимуть безпеку рідного міста.

Під час церемонії вручення сертифікатів до присутніх звернувся Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні пан Роман Ващук: “Ви є першими кадрами інструкторів поліції патрульних на мотоциклах. Завдяки цьому проекту з’явились нові можливості для забезпечення безпеки громадян та гостей України. Найважливішим є те, що завдяки патрульним на мотоциклах стане безпечніше на дорогах, але це неможливо буде зробити без водії та пішоходів, які будуть дотримуватись правил дорожнього руху”

Проект підтримки підготовки поліцейських (РТАР) передав патрульній поліції обладнання для забезпечення організації курсу, зокрема було придбано екіпірування відповідного класу: мотошоломи, штани, рукавички та куртки для забезпечення дотримання належного рівня безпеки.

”Я бачу в нових інструкторах вражаючих та добре навчених водіїв, які вийшли на новий рівень забезпечення безпеки громадян”, — зазначив начальник Канадської поліцейської місії в Україні пан Брюс Кіркпатрік.

Реалізація проекту патрулювання на мотоциклах підвищує можливості поліцейських більш ефективно реагувати на дорожньо-транспортні пригоди, охорону публічної безпеки та під час масових заходів.

Висловлюємо вдячність канадським колегам за допомогу в розбудові нової поліції, а також можливість отримувати безцінний досвід.