У Дніпрі патрульний понад 20 хвилин стискав руки чоловіка, аби той не випустив, імовірно, гранату

Про те, що вулицею Іларіонівською бігає чоловік з гранатою без чеки, інспекторам повідомили очевидці події. Сталося це вдень 5 серпня.

На місці виклику патрульні виявили нетверезого чоловіка, який тримав у руках предмет, схожий на гранату Ф-1. Громадянин панікував і кричав, що зараз кине боєприпас, адже більше не має сил його тримати.

На підмогу інспекторам прибуло ще декілька екіпажів патрульних. Поліцейські оточили територію, перекрили рух вулицею Іларіонівською й відвели людей на безпечну відстань. Під час спілкування з чоловіком інспекторам все ж вдалося заспокоїти його та налагодили з ним контакт.

Оскільки у громадянина вже не залишалося сил тримати предмет, схожий на гранату, патрульний стиснув руки чоловіка своїми руками, примотав їх скотчем й прикрив імовірну гранату бронежилетом. На чоловіка також надягли бронежилет. Інспектор тримав руки чоловіка до приїзду вибухотехніків.

Предмет, схожий на гранату, вибухотехніки вилучили. З’ясувалося, що всередині був відсутній заряд, однак дізнатися про це відразу було неможливо.

Зі слів громадянина, гранату йому дав знайомий. Обох чоловіків затримали та доставили до відділку поліції. Усі деталі події з’ясовуватимуть слідчі.