Створення стійкої поліцейської служби лежить в основі процесу реформування в Україні

Саме тому, у рамках Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР), наші канадські партнери підтримують спільні зусилля Національної поліції України та Департаменту патрульної поліції у розробці проекту стратегії підтримки психологічного здоров’я поліцейських, що допоможе правоохоронцям успішно справлятися з травмуючими подіями та стресом, з якими вони стикаються під час несення служби.

Сьогодні ж завершився 5-денний Курс із підготовки учасників Програми психологічної підтримки за принципом “рівний – рівному” для поліцейських та психологів з 4 областей України (Харківської, Одеської, Львівської та Київської) у рамках впровадження там пілотної Програми психологічної підтримки за принципом “рівний – рівному”.

Цей курс – лише один з початкових етапів підготовки, після якого учасники зможуть займатись просвітницькою діяльністю з питань психологічної підтримки колег – брати участь у викладанні спеціальних семінарів “Психологічне здоров’я працівників поліції”.

Учасники курсу – 32 працівники Національної поліції України та патрульної поліції, серед яких і поліцейські, і психологи, які виявили бажання долучитися до Програми психологічної підтримки за принципом “рівний – рівному”.

Далі запланована підготовка поліцейських-конфідентів, які отримають навички розпізнавання тривожних ознак психологічного стану поліцейських і надання неформальної базової підтримки колегам.

Розробники цього курсу та Програми психологічної підтримки за принципом “рівний – рівному” – експерти та радники Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР) Джулі Девлін, Серджіо Фальці та Трейсі Харді, які спільно з робочою групою НПУ та ДПП адаптують канадський досвід захисту психологічного здоров’я поліцейських до українських реалій.