Поліцейські виявили понад 2 тисячі порушень, допущених водіями-перевізниками

Про це сьогодні, 27 липня, повідомив заступник Голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич. Зокрема, виявлено 10 водіїв, які керували автобусами у стані сп’яніння. Такі результати цільових превентивних заходів під умовною назвою “Перевізник” за п’ять днів.

Олександр Фацевич розповів, що від початку спецоперації співробітники патрульної поліції та обласних підрозділів на місцях перевірили майже 12 тисяч транспортних засобів, які використовуються для пасажирських перевезень.

“Виявлено 382 технічно несправних транспортних засобів. З них 79 переобладнані з порушеннями відповідних норм і стандартів. Загалом виявлено понад дві тисячі порушень законодавства, допущених водіями-перевізниками. Зафіксовано 10 фактів керування автобусами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння”, – розповів заступник Голови Нацполіції.

Так, поліцейські виявили 463 факти перевезення пасажирів понад встановлену кількість, 113 – керування без необхідних документів, 139 транспортних засобів не пройшли обов’язковий технічний контроль.

Всього складено 2,1 тисячі відповідних адміністративних матеріалів. Серед них – 44 протоколи за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

Нагадаємо, превентивні заходи стартували в країні на вихідних. Вони націлені на забезпечення безпеки дорожнього руху в сфері пасажирських перевезень, зокрема, зменшення кількості ДТП за участі пасажирського транспорту.

Департамент комунікації
Національної поліції України