За добу поліцейські виявили більше 80 перевізників-порушників

Такі результати превентивних заходів під умовною назвою «Перевізник» за вихідний день. Водночас станом на 18.00 сьогодні, 23 липня, таких порушників виявлено вже більше 300. Про це повідомив заступник Голови Нацполіції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич.

За дорученням Міністерства внутрішніх справ Нацполіція проводить спецоперацію, метою якої є перевірка автомобільного транспорту, що надає послуги з перевезення пасажирів.

Олександр Фацевич розповів, що на території держави розпочали роботу спільні мобільні групи з виявлення та документування порушень в сфері пасажирських перевезень. До їхнього складу увійшли працівники відділів безпеки дорожнього руху патрульної поліції та територіальних підрозділів Укртрансбезпеки.

«Упродовж доби забезпечено роботу 33-х таких спільних мобільних груп. Вже перевірено більше 200 автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів. У результаті складено 87 адміністративних матеріалів», – розповів заступник Голови Нацполіції.

Серед порушень у перевізників – керування без необхідних документів, керування автобусами, які мають технічні несправності та не пройшли обов’язковий технічний контроль, порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху.

Олександр Фацевич додав, що станом на 18-ту годину 23 липня вже перевірено більше 2,1 тисячі автомобілів. Виявлено більше 300 порушень законодавства з боку перевізників. Зокрема, – близько 80 транспортних засобів з технічними несправностями.

Заступник Голови Нацполіції також розповів, що на сьогодні збільшено кількість нарядів на дорогах. Наразі безпеку дорожнього руху забезпечують більше 500 нарядів поліції – на дорогах національного, міжнародного та регіонального значення, зокрема, й у сільській місцевості.

«Перевірки триватимуть і далі. Наша мета – зменшити травматизм під час курортного сезону та забезпечити безпеку громадян на дорогах», – зазначив Олександр Фацевич.

Департамент комунікації Національної поліції України