Відсьогодні в Україні стартують спецзаходи з перевірки пасажирського транспорту – Олександр Фацевич

Про це заступник Голови Нацполіції – керівник патрульної поліції повідомив сьогодні, 21 липня. Рішення прийнято через низку дорожньо-транспортних пригод за участі пасажирського транспорту з великою кількістю загиблих. Про превентивні заходи з протидії таким пригодам говорили під час відеоселекторної наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового.

Олександр Фацевич повідомив, що лише вчора внаслідок дорожньо-транспортних пригод загинуло 26 людей. Водночас тільки у червні цього року на дорогах загинуло 223 людини, 2,5 тисячі – були травмовані. Загалом з початку року 1237 людей загинули у ДТП, травми отримали 12,8 тисяч громадян.

“Ситуація критична і ми маємо негайно її виправляти. У нас достатньо на це сил та засобів. В середньому за добу на патрулювання, зокрема, доріг державного значення, задіяно понад 1,5 тисячі поліцейських нарядів Департаменту патрульної поліції та груп реагування патрульної поліції з обласних підрозділів”, – повідомив Олександр Фацевич.

Він додав, що відсьогодні керівництво Нацполіції дало доручення Департаменту патрульної поліції та територіальним підрозділам поліції в областях та місті Києві – разом з територіальними підрозділами “Укртрансбезпеки” організувати проведення спільних превентивних заходів щодо перевірки правил та вимог перевезення громадян пасажирським транспортом та його технічного стану.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький наголосив на важливості участі працівників поліції у комісіях, які розглядають питання щодо надання дозволу на перевезення пасажирів.

“Звертаю увагу, щоб з собою на засіданнях комісії вони мали дані щодо вчинення правопорушень з боку перевізників та водіїв транспортних засобів, які перевозять громадян. І на підставі цього аналізу приймали рішення, активно відстоюючи позиції щодо надання чи ненадання дозволу на перевезення пасажирів. Наголошую, що це – відповідальність за життя людей”, – підкреслив Олексій Білошицький.

Водночас Олександр Фацевич акцентував, що під час превентивних заходів особлива увага буде приділена автовокзалам та місцям стоянки транспорту.

Окрім того, він наголосив на активізації роботи щодо виявлення нелегальних перевізників пасажирів та необхідності ліквідації місць несанкціонованих так званих “автостанцій”.

“Необхідно здійснити аналіз аварійності за місцем та часом скоєння ДТП. На підставі цих аналізів розробити погодинний графік залучення нарядів патрульної поліції та групи реагування патрульної поліції до забезпечення безпеки дорожнього руху на аварійно-небезпечних ділянках доріг”, – наголосив Олександр Фацевич.

Він також додав, що під час патрулювання автошляхів особлива увага має бути приділена автотранспорту, особливо вантажним автомобілям, що припарковані з порушеннями правил дорожнього руху.

Нагадаємо, внаслідок ДТП на трасі Київ – Чоп на Житомирщині загинули 10 людей та ще 10 були травмовані.

Також нагадаємо, перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що відомство вживе додаткових заходів для безпеки пасажирів на шляхах.