Столичні патрульні застосували табельну зброю під час затримання чоловіка в розшуку, який кидався на них з ножем

Сьогодні приблизно опівдні на проспекті Героїв Сталінграду піший патруль помітив підозрілого громадянина. Чоловік поводився знервовано й різко змінив напрямок руху, коли побачив інспекторів.

Охоронці порядку невідомого зупинили й під час перевірки з’ясували, що він перебуває у розшуку. Якоїсь миті громадянин різко рушив з місця й почав щосили втікати.

Інспектори оперативно наздогнали чоловіка, однак той поводився агресивно, дістав з кишені ножа, приставив собі до горла й погрожував порізати себе. Потім громадянин знову кинувся бігти. Дорогою чоловік намагався схопити жінку, однак йому це не вдалося — вона зачинилася у магазині поряд.

Зрештою патрульні загнали чоловіка в глухий кут. Коли він зрозумів, що втікати нікуди — почав кидатися на патрульних з ножем.

Відповідно до ст. 46 Закону України “Про Національну поліцію” (Застосування вогнепальної зброї) один з інспекторів здійснив попереджувальний постріл вгору із табельної зброї, однак чоловік не реагував й надалі продовжував погрожувати поліцейським. Після неодноразових попереджень припинити правопорушення, поліцейський здійснив кілька пострілів у зловмисника, поранивши його в ногу.

Потому патрульні затримали правопорушника та надали йому домедичну допомогу. На місце викликали швидку, яка під супроводом патрульних шпиталізувала чоловіка до лікарні.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Усі обставини з’ясовуються.