Бути патрульним – це коли у свій вихідний день затримуєш ймовірного підривника.

Саме такий випадок трапився з сумськими патрульними.

Інспектори у свій вихідний день, після відпочинку в одному з розважальних закладів на вулиці Інтернаціоналістів ішли додому. Щойно вони вийшли з приміщення, цієї ж миті із закладу пролунав вибух та вибіг чоловік в балаклаві.

Поліцейські зреагували оперативно: здогадавшись, що він може бути причетний до вибуху, вони кинулись за ним.

Коли інспектори наздогнали громадянина, той, погрожуючи ножем, почав чинити опір. Та вже за мить охоронці порядку вибили у нього з рук ножа та затримали.

Затриманого інспектори передали своїм колегам, які в той час уже прибули на місце події.

Очевидці події повідомили: невідомий в стані сп’яніння намагався потрапити в приміщення закладу та був зупинений охоронцями.

Чоловік пішов та через кілька хвилин, прикривши обличчя балаклавою, повернувся з гранатою в руках, яку кинув в натовп відпочиваючих, а потому втік.

Інспектори з небайдужими громадянами та лікарями швидкої надали потерпілим допомогу.

За попередньою інформацією, внаслідок вибуху постраждали 9 людей. 7 з них у стані середньої важкості шпиталізовано одразу, ще 2 звернулись до лікарів пізніше. У всіх — множинні осколкові поранення різних частин тіла.

Сьогоднішній вчинок патрульних – черговий доказ того, що поліція працює 24/7, а поліцейскі завжди готові прийти на допомогу. Пишаємось оперативністю та професіоналізмом наших колег!