На вулиці Львова вирушив перший велопатруль

Сьогодні перші велосипедні підрозділи патрульних виїхали у парки, сквери та на центральні вулиці Львова, щоб покращити порядок та безпеку в місті.

Устаткування, форму та екіпіровку для них забезпечила Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС). Наприкінці минулого року КМЄС передала патрульній поліції Львівської області велосипеди, комплекти уніформи та інше обладнання. За цей час поліцейські пройшли спеціальну підготовку патрулювання вулиць на двоколісних. Передане устаткування є частиною постійної допомоги від КМЄС у впровадженні однієї з найкращих європейських практик – взаємодії поліції з громадою (community policing).

“Зараз у нас є 10 інспекторів, які патрулюватимуть місто на двоколісних. Щодня виїжджатимуть по 2 екіпажі, відтак ми ретельніше зможемо забезпечувати спокій у парках і скверах, швидше долати дистанції” — зазначив начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко.

Завдяки Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР) канадськими фахівцями — тренерами й командирами велопатрульних підрозділів — у 2016 році було розроблено і проведено перші спеціалізовані курси для поліцейсьих велопатрульних в Україні, а згодом створено перший курс підготовки інструкторів поліцейських велопатрульних.

Улітку 2017 року підготовку за таким тижневим інструкторським курсом пройшли 7 патрульних з різних міст. За результатами двотижневої інструкторської практики — проведення навчання для велопатрульних під наглядом канадських наставників — вони отримали відповідні сертифікати. Це дозволило забезпечити проведення п’ятиденного спеціалізованого курсу підготовки підрозділу для львівського велопатруля. Виробництво навчальних матеріалів забезпечив проект РТАР.