На Херсонщині почав роботу відокремлений відділ патрульної поліції в АР Крим та м.Севастополі

Очолив його Віктор Левченко. Сьогодні, 14 травня, особовому складу його представив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Відтепер на адмінмежі з АР Крим працюватимуть 65 патрульних поліцейських. Вони дислокуватимуться на блокпостах у Генічеському та Каланчацькому прикордонних районах. Також правоохоронці контролюватимуть основні траси, які з’єднують материк із півостровом.

Старт роботи відокремленого відділу патрульної поліції в АР Крим та м.Севастополі відбувся на посту “Азов” Генічеського району, розташованому на 500-му кілометрі автошляху М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта.

“Крим – це наша земля, і на ній має бути патрульна поліція. Вірю, що настане час, коли патрульна поліція буде патрулювати весь півострів. Сьогодні на патрулювання прикордонної зони з АР Крим заступають поліцейські, відряджені з різних обласних управлінь патрульної поліції. Керівник цього підрозділу Віктор Левченко – один з кращих патрульних поліцейських, професіонал, яким ми пишаємося”, – зазначив Олексій Білошицький.

30-річний старший лейтенант поліції Віктор Левченко на службі – з 2015 року. До цього був командиром роти №1 батальйону №3 Управління патрульної поліції у місті Миколаєві. Має звання майстра спорту з легкої атлетики, багаторазовий чемпіон України.

Від сьогодні інспектори у цілодобовому режимі патрулюватимуть прикордонну зону, виконуватимуть усі завдання із забезпечення безпеки дорожнього руху на трьох трасах, які з’єднують материк з півостровом. Також працівники новоствореного відділу патрульної поліції нестимуть службу на Арабатській стрілці, де розташовані курортні населенні пункти.

Нагадаємо, наразі триває конкурсний набір у відокремлений відділ патрульної поліції в АР Крим та м.Севастополі. На постійній основі патрульні зможуть розпочати тут службу після чотиримісячного навчання.