Патрульні Дніпра затримали водія за спробу дачі хабаря

Позавчора близько 17-ї години до патрульних звернувся громадянин і повідомив, що став очевидцем того, як автомобіль Chevrolet Aveo грубо порушує ПДР.

Патрульні зупинили вказане авто на вулиці Софії Ковалевської. Під час спілкування з водієм, інспектори виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння: запах алкоголю з порожнини рота, хитка хода, нечітка мова. Від проходження тесту на стан сп’яніння чоловік відмовився.

Щоб уникнути відповідальності, водій настійливо пропонував поліцейським винагороду. Інспектори неодноразово наголошували, що правопорушення фіксується згідно чинного законодавства. Проте під час оформлення патрульними адмінматеріалів, водій підійшов до службового автомобіля і все-таки поклав у підстаканник 100 доларів США.

Охоронці порядку затримали чоловіка та викликали слідчо-оперативну групу: у його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ.

Патрульні склали на водія адмінматеріали за ст.130 (Керування в стані сп’яніння) та ч.1 ст.126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.

Грошові кошти вилучено й долучено до матеріалів справи.