Підходи до роботи і стандарти в поліції мають бути однакові, як у містах, так і в районах, — Олексій Білошицький

Про це та основні критерії оцінки роботи поліції розповів сьогодні, 20 квітня, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький під час лекції на семінарі-тренінгу в Острозі.

“Таким є бачення голови Національної поліції Сергія Князєва. Робота поліції у районах, навіть у найвіддаленіших селах, не повинна відрізнятися від роботи патрульної поліції у містах”, — наголосив Олексій Білошицький.

За його словами, зміна організаційних методів та підходів дасть можливість об’єднати ці дві поки що різні категорії — патрульна поліції та ГРПП.

“Проаналізувавши трирічний досвід роботи у поліції, ми побудували нову систему моніторингу, яка фактично контролює якість надання послуг, — зазначив Олексій Білошицький. — Вона діє не карально, хоча це теж є її функцією, вона працює, насамперед, превентивно та наглядово за тими поліцейським, які працюють на вулиці від початку несення службами до завершення”.

Створений на початку нової поліції підрозділ моніторингу — це допомога поліцейському.

Основними функціями моніторингу є контроль та аналіз службової діяльності, якості роботи.

Крім того, оцінку роботи працівників поліції визначатиме громадськість. Як зазначив керівник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Олексій Сергєєв, відповідно до наказу Нацполіція зобов’язана один раз в рік проводити соцопитування: “Це буде загальноукраїнське соціологічне дослідження — опитування рівня довіри та результативності патрульної поліції та поліції в районах по певних напрямках, що і стане головним критерієм оцінки роботи поліції”.

Відділ комунікації поліції Рівненської області