Столичні патрульні подбали про 5-річну дівчинку, мати якої не виконує свої обов’язки

Увечері 12 квітня поліцейським надійшла інформація про неналежний догляд за дитиною. Про подію повідомляла занепокоєна сусідка.

На місці виклику заявниця розповіла патрульним: гуляла на вулиці й почула дитячий крик з сусіднього будинку. На балконі першого поверху жінка помітила маленьку дівчинку, яка благала про допомогу та просила їсти. Заплакана дитина розповіла, що живе з мамою та бабусею, які постійно пиячать, тому вона не хоче там залишатися.

Патрульні піднялися до вказаної квартири, де їм відчинила 31-річна мати дівчинки. Вона мала явні ознаки алкогольного сп’яніння та не розуміла, що відбувається. Дитини в помешканні інспектори не виявили. Жінка повідомила, що її донька гуляє з бабусею на вулиці.

Інспектори негайно вирушили на пошуки дівчинки. Поблизу під’їзду вони зустріли 47-річну бабусю дитини теж з ознаками алкогольного сп’яніння. Жінка повідомила, що лишила онуку на вулиці зі знайомою.

Змучену та голодну 5-річну дівчинку поліцейські виявили за кілька кварталів. Патрульні нагодували її та відвезли до рідної тітки, яка також проживає в Києві. Про випадок повідомили працівників відділу ювенальної превенції.

Також у квартирі, де мешкає родина, інспектори виявили шприци з, імовірно, наркотичною речовиною. На місце викликали слідчо-оперативну групу, а матір дівчинки доставили до відділку поліції. Надалі справою займатимуться відповідні служби.