На Черкащині водний патруль затримав браконьєрів з великим уловом

690 рибин на майже 92 тисячі гривень збитків сьогодні уночі виловили браконьєри в Сулинському заказнику.

Двох чоловіків помітив водний патруль, коли вони здійснювали незаконний вилов риби забороненими знаряддями — сітками з гумового човна.

Коли порушники пришвартувалися до берега і почали діставати улов, їх затримали на гарячому.

Під час поверхневого огляду інспектори водного патруля виявили 690 рибин та рибальські сітки довжиною 150 метрів. За попередньою інформацією, сума збитків становить майже 92 тисячі гривень.

Також цими вихідними інспектори водного патруля виявили 2 чоловіків, які виловлювали рибу з гумового човна на Дніпрі у селі Мошни. Під час перевірки у громадян виявили заборонені знаряддя лову та 258 одиниць риби. Попередньо, чоловіки нанесли збитків на суму понад 22 тисячі гривень.

У обох випадках на місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка зареєструвала дані правопорушення та встановить усі обставини.

Зауважимо, що з 1 квітня до 10 червня заборонено будь-яке рибальство і вилов раків, оскільки триває період нересту. Також заборонено пересування будь-яких плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та у випадку надзвичайної потреби.