Делегація українських патрульних відвідала США з робочим візитом

У рамках програми “Open World” інспектори зі зв’язків з громадськістю управлінь патрульної поліції в Донецькій, Вінницькій та Рівненській областях, а також заступник начальника відділу зв’язків з громадськістю Департаменту патрульної поліції відвідали США.

Програма “Open World” спрямована на зміцнення співпраці між Україною та Сполученими Штатами. Завдяки цій програмі українські лідери у різних галузях діяльності можуть обмінюватися досвідом та ідеями зі своїми американськими колегами. Варто зазначити, що патрульні поліцейські вперше стали учасниками цієї програми.

Під час візиту інспектори ознайомилися з особливостями комунікації у правоохоронних органах США, вивчали американський досвід застосування принципів взаємодії поліції з громадою, забезпечення безпеки в місті та боротьби з домашнім насильством. Також іноземні колеги ділилися досвідом роботи зі злочинними угрупуваннями та у боротьбі з наркозлочинами.

Крім того, патрульні відвідали поліцейські відділки та тренінговий центр поліцейської академії у місті Мемфіс, штат Теннессі, та детально ознайомилися зі специфікою поліцейської діяльності у цьому місті.

Насиченою була програма зустрічей не тільки з поліцейськими, а й з представниками громади, активістами та громадськими діячами. Це допомогло зрозуміти, як працює такий новий для України й такий звичний для Америки підхід до взаємодії поліції й громади — “Community Policing”.

Цінний досвід, багато вражень та чимало нових ідей привезли патрульні з США і вже поспішають втілити деякі з них.