Патрульні поліцейські пройшли курс із забезпечення публічної безпеки та порядку на масових заходах для керівників

Комунікація, лідерство, місія, тактика роботи з натовпом, реагування на надзвичайні ситуації, робота в стресовій ситуації — усе це та багато іншого вивчали патрульні під час двотижневого тренінгу із забезпечення публічної безпеки та порядку на масових заходах.

Відповідні сертифікати про проходження курсу отримали 17 поліцейських з різних управлінь патрульної поліції.

5ed2cbab-3acc-46db-b064-1b56099ebfb7

Такі навчання стали можливими завдяки нашим партнерам ICITAP — Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США. Навчання проводили інструктори з роботи на масових заходах поліцейської академії м. Х’юстона (США) — Скотт Воррен, Майкл Бейтс, Ніл Зозобрадо та Ренді Аптон.

Протягом першого тижня поліцейських навчали основ охорони порядку під час масових заходів, що надалі допоможе розуміти й передбачати поведінку та характеристики учасників мітингів.

ba48b4ea-502a-4f86-95ce-a86a084cd8fa

Під час другого тижня навчання учасники освоювали інструменти критичного мислення, які вони зможуть використати для планування та реагування на надзвичайні події. Наголошуємо, що цей курс було зосереджено навколо ситуацій, які є типовими для України.

Начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков висловив вдячність інструкторам з поліцейської академії м. Х’юстона (США) та привітав патрульних: “Робота командира — найтяжча, адже ви маєте бути найвимогливішими й найвитривалішими. Ви відповідаєте, насамперед, за своїх підлеглих, їхню підготовку, тому маєте вимагати від них ефективної роботи. Але не забувайте, що ви маєте на власному прикладі показувати, як потрібно працювати”.

726f9e03-996d-4f2c-b1cd-b126939f5407

Скотт Воррен звернувся до учасників курсу зі словами: “Ви — лідери й на вас завжди будуть рівнятися. Продовжуйте відточувати свої вміння й навички та освоювати напрямок роботи командира. Вашій країні потрібні лідери”, а Ренді Аптон побажав поліцейським професійного зростання.

Такі тренінги – гарний старт для подальшої роботи у цьому напрямку, тож патрульні з нетерпінням чекають на продовження співпраці з інструкторами Департаменту поліції м. Х’юстона.

ced78d80-24fa-445b-944c-c6b1a748fcf8