Звичайний робочий тиждень патрульних поліцейських

Запоріжжя: порятунок пенсіонерки
Понеділок третього липня. Поліцейські прийшли на допомогу 80-літній, яка добу пролежала на підлозі в зачиненій квартирі. Крики про допомогу почули сусіди і викликали поліцію.

Харків: відмовили двох людей від фатальних рішень
У вівторок ввечері патрульні виїхали на повідомлення про сімейну сварку. На підвіконні 4-поверху побачили чоловіка, що погрожував стрибнути. Після короткої бесіди патрульні зняли його з вікна.

Нічна зміна з середи на четвер ознаменувалась ще одним врятованим життям. Знову виклик про сімейну сварку і знову спроба все скінчити. Жінка вирішила накласти на себе руки після сварки з донькою, коли та у запалі заявила, що йде з дому. Патрульні схопили матір в момент, коли вона перелазила через огорожу балкону.

Івано-Франківськ: зняли чоловіка з балкону та витягнули із зашморгу
У середу о 21.30 надійшло повідомлення про спробу самогубства. Патрульні побачили чоловіка, який висів на балконі четвертого поверху з мотузкою на шиї. Однією рукою він тримався за огорожу балкону. Потрапивши до помешкання, поліцейські зняли чоловіка з балкону та затягнули у квартиру. Як з’ясувалося, 31-річний івано-франківець вирішив звести рахунки з життям через ревнощі, а коли передумав – уже не мав сил вибратися із зашморгу.

Вінниця: армреслінг із хуліганом, або вміти знайти підхід до кожного
У ніч середи мати пожалілася правоохоронцям, що син б’є її, виносить з дому цінні речі та здає їх у ломбард. І цього разу взяв у неї гроші без відома. Патрульний, в минулому пожежник, знайшов із дебоширом спільну мову, коли непутящий син спортивної статури вирішив помірятися із патрульним силою. Після подвійної поразки здався та поїхав до відділку для складання адмінпротоколу.

Одеса: розшукали 5-річну дівчинку
Того ж вечора одеські патрульні, завдяки небайдужості перехожих, відшукали маму 5-річної дівчинки. Розгублене маля запримітили посеред вулиці перехожі. Виявилось, дівчинка гуляла з мамою та вирішила пожартувати – сховатись… Інспектори оглянули прилеглу територію та побачили перелякану молоду маму, яка вже шукала своє дитя.
Черкаси: 33-річний чоловік викинув з 5-поверху співмешканку, штрикнув ножем матір.

Тут, на жаль, трагедії не вдалось уникнути. Сімейна драма розгорнулася у четвер ввечері. Сусіди думали, що у них за стінкою відбувається черговий скандал – пошумлять та й перестануть.. Поліцію викликали лише тоді, коли закривавлена літня жінка (мати дебошира) сама звернулася до сусідів із проханням врятувати від оскаженілого сина. 38-річна співмешканка не пережила падіння з 5-поверху.

Житомир: патрульні зняли людину з мосту
7 липня, близько 15-ї години, по спецлінії 102 надійшло повідомлення від небайдужих громадян: на підвісному мосту в парку відпочинку імені Юрія Гагаріна чоловік намагається скоїти самогубство. На місці події вже працювали рятувальники. Інспектори патрульної поліції зі спеціальними страхувальними засобами наблизились до громадянина, який уже стояв на балці мосту. Чоловіку запропонували зійти з балки, щоб поспілкуватись в безпечному місці і той погодився.

Київщина: свято для людей
Та не лише цим живуть патрульні. У четвер у Вишгороді правоохоронці влаштували місцевій малечі свято та посвятили у тонкощі роботи поліцейського.

У п’ятницю у столиці патрульні провели спортивний турнір “XPoliceFest”. Адже поліцейські це не лише злочини, невдоволені порушники та скарги. Це і сила, відвага, посмішки людей, чудова атмосфера та приємно проведений час у компанії з вашими захисниками.

Патрульні поліцейські – це надійне плече, це жилетка, в яку можна поплакатись і та опора, якої бракувало нашим громадянам. Це важка повсякденна праця.